ОСТАННІ НОВИНИ

У Антикорупційному Бюро не можуть знайти людини на посаду керівника детективів

|

У Національному Антикорупційному Бюро продовжують шукати керівника підрозділу детективів. Про це йдеться в оголошенні на офіційному сайті НАБ, передає кореспондент Львівського порталу.

39

За словами члена конкурсної комісії НАБ Віталія Шабуніа, у комісії досі не можуть знайти достойного кандидата.

«Це дуже показово, що на головного детектива країни із зарплатнею більше 40 тисяч гривень не стоїть черга із кандидатів. Останні скандали всередині ГПУ аж ніяк не заохочують нормальних людей йти працювати до нових правоохоронних органів, де досі діє кругова порука, кришування та тотальна корупція», – пояснює він.

Всього на посаду керівника детективів подалося 55 осіб, 53 з них були допущені до тестування. За результатами тестування 22 особи були рекомендовані до співбесід з конкурсною комісією.

«Більшість кандидатів, запрошених на інтерв’ю, уже працювали в правоохоронних органах. Такими є умови конкурсу. І це є проблемою, адже людина п’ять років мала працювати на керівній посаді в системі, не націленій на розслідування корупції чи фінансових злочинів високопосадовців! Тобто, ця вимога звужує коло претендентів до конкретних осіб з екс- або чинного керівництва ГПУ, СБУ або МВС», – пояснює член комісії Дар’я Каленюк.

У результаті комісія зупинилася на трьох кандидатах. Двоє, на жаль, не мають відповідного досвіду роботи слідчими, лише – оперативниками. А третій кандидат зараз працює під Столярчуком – у генеральному слідчому управлінні ГПУ. Раніше він працював у прямому підпорядкуванні Артема Ситника, чинного директора НАБ. Члени Ради громадського контролю при НАБ не голосували за цих кандидатів і переконали Артема Ситника продовжити пошук.

Як відомо, керівник підрозділу детективів має мати вищу юридичну освіту, 10 років оперативно-розшукової діяльності та/або досудового слідства, з них 5 – на керівних посадах, знання українського та міжнародного законодавства, досвід розслідування корупційних злочинів тощо.

Оклад майбутнього керівника детективів складатиме 43 848 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *