ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка не допоможе відновити роботу ЛАЗ, поки Чуркін не перестане брехати

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що минулого тижня власник ЛАЗу Ігор Чуркін не виконав обіцянку оприлюднити документи щодо співробітництва підприємства з єгипетською компанією. Про це очільник Львівщини заявив сьогодні, 21 липня, на брифінгу щодо першого півріччя роботи на посаді голови ЛОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

лаз

 

«Я мав можливість минулого тижня у себе в кабінеті мати розмову з паном Чуркіним. Він продемонстрував проект-угоду  між ЛАЗ і Єгипетською компанією про поставку автобусів, після чого я йому запропонував йому провести прес-конференцію і продемонструвати всім цю угоду. Тільки після цього я зможу провести офіційні переговори для того, щоб  допомагати виробництву на Львівському автобусному заводі. Пан Чуркін обіцяв зробити це у понеділок, а понеділок був вчора, тому я маю всі підстави говорити про те, що такого контракту я не бачив», – розповів голова Львівської області.

За словами Олега Синютки, вести будь-які переговори з Чуркіним він не збирається, поки керівництво автобусного заводу публічно не оприлюднить контракт з єгипетською чи будь-якою іншою компанією.

«А поки що я вважаю роботу Львівського автобусного заводу неефективною», – заявив О. Синютка.

Нагадаємо, 15 жовтня 2001 року Фонд держмайна провів приватизацію ВАТ “Львівський автобусний завод”, при якій було продано 70,41% пакета акцій українсько-російському спільному науково-виробничому підприємств ТзОВ “Сіл-Авто”.

Після цього виробництво занепало і виникли борги із зарплати, скорочено штат працівників, підприємство майже доведено до банкрутства, а майно розпродують і використовують не за призначенням.

20 січня 2015 депутати Львівської облради під час засідання сесії звернулися до Президента, Кабміну, Генпрокуратури та Фонду державного майна щодо повернення Львівського автобусного заводу в державну власність. “За” таке питання проголосувало 79 депутатів.

Втім, процес повернення у державну власність стратегічного для Львівщини підприємства, який мав б врятувати його від знищення, так і не був розпочатий. Комплекс будівель та споруд за адресою вул. Стрийська,45 у Львові виставили на торги. В повідомленні на сайті СЕТАМ (ред. Система електронних торгів арештованим майном) йдеться про комплекс будівель та споруд загальною площею 19 828,1 кв.м. Стартова ціна – 29 742 150 гривень.

На продаж виставлені споруду ливарного цеху, бетонно-розчинний вузол, сантехнічний цех, ремонтно-механічний цех, компресорну, заготівельну дільницю, механообробний цех, деревообробний цех, що належать на праві власності ТзОВ “Львівські автобусні заводи”.

Фото: lvivexpres.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *