ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики погрожують стерти з землі Авдіївку

|

Бойовики заявили, що “зітруть Авдіївку з землі разом з коксохімзаводом”. Про це повідомив представник української сторони в СЦКК Андрій Таран на брифінгув Краматорську сьогодні, 19 липня.

авдіївка

“Вчора (18 липня) пролунала заява з метою зупинити подальшу ескалацію конфлікту і планомірне знищення як населеного пункту Авдіївка, так і коксохімзаводу. Після цієї провокації мені генерал Романчук, колега в СЦКК з російського боку, сказав: “Доводжу дослівно те, що було сказано з Донецька – якщо по Донецьку буде випущений ще один снаряд, ми зітремо з землі Авдіївку разом з її коксохімзаводом”, – повідомив Таран.

“Тому я був змушений звернутися до ОБСЄ з проханням негайно вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту”, – додав Таран.

Довідка. Авдіївка – місто обласного значення, розташоване за 22 км на північ від Донецька, Населення на червень 2014 р. – 35 тис. осіб.

У місті більше десятка промислових підприємств, головним з яких є Авдіївський коксохімічний завод -є найбільшимйв Європі виробник коксу.

кокс

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *