ОСТАННІ НОВИНИ

Російсько-терористичні війська застосовують усі зразки наявного озброєння – від стрілецької зброї до танків і гармат

|

231624_1На Луганському напрямку вчора встановилося затишшя. Було зафіксовано лише 2 короткотривалі збройні провокації противника із застосовуванням гранатометів в районі Бахмутської траси – йдеться про село Кримське та село Новотошківське. Ворог вів вогонь зі східного напрямку. Про це повідомив сьогодні речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Львівського порталу.

1111На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики розпочали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. Перестрілка тривала близько 2 годин, але була надзвичайно інтенсивною: ворог вів вогонь щонайменше з 5 точок і застосував усі зразки наявного озброєння – від стрілецької зброї до танків і гармат. Також під потужним артилерійським вогнем опинилося с. Кодема Артемівського району, де щонайменше один мирний мешканець загинув.

Також тривають ворожі мінометні, танкові і артилерійські обстріли Новгородського, причому на цій ділянці фронту важке озброєння відкрито застосовується за денного світла. Аналогічна ситуація південніше – у Верхньоторецькому, хоча там рівень напруження дещо нижчий.

222Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту. Бойовики вкотре намагаються посунути українських військових з позицій у сел. Піски та Опитне. Також зафіксовано роботу ворожої артилерії, що розташована у сел. Спартак: бойовики стріляли у бік Авдіївки. Поблизу Мар’їнки та Красногорівки фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано – лише одиночні провокації ворога. На південь від Донецька перемир’я дотримується повною мірою.

Натомість дещо активізувалися бойові дії на Маріупольському напрямку. Вчора рано вранці ворог провів серію потужних обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат в районі Старогнатівки, а ввечері додатково застосував танки. Також неспокійно було у селах поблизу Кальміуського водосховища та у Широкиному, проте там провокації носили епізодичний характер.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 11 – було поранено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *