ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина може отримати ще дві додаткові громади. Мапа

|

У середу, 15 липня, відбулися зустрічі щодо формування спроможних громад у Моршині (Стрийський район) та Східниці (Дрогобицький район). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

громади

Під час зустрічі у Моршині були присутні міський голова Руслан Ільницький та голови Лисовичівської, Воля-Задеревацької, Дідушичівської та Станківської сільських рад, які планують сформувати спроможну громаду.

До Східницької громади планують увійти Новокропивницька Старокропивницька, Бистрицька Гірська, Довжанська Гірська, Рибницька та Опаківська сільські ради. Голови усіх цих сільських рад і селищний голова Східниці Іван Піляк обговорили створення громади на спільній зустрічі.

Учасники обох зборів вирішили готувати усі необхідні документи для створення спроможних громад і подати їх на затвердження.

Як зазначив директор «Офісу реформ» Орест Матвіїшин, і Моршинська, і Східницька громади відповідають критеріям, які до формування спроможних громад висуває Кабінет Міністрів. Зокрема, це наявність приміщень, кадрів, фінансова самостійність.

Нагадаємо, що депутати Львівської обласної ради прийняли Перспективний план об’єднання громад Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *