ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти контролюватимуть рішення чиновників у земельній та містобудівній сферах

|

unnamedДепутат Львівської міськради Володимир Гірняк  запропонував створити при міській раді Громадську раду з активістів, які контролюватимуть рішення чиновників у земельній та містобудівній сферах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі депутата.

15 липня в актовій залі «Світлиці» відбувся навчально-практичний семінар, який організувала партія «Громадянська позиція» та депутат Львівської міськради Володимир Гірняк на тему «Як боротись з незаконними забудовами у Львові».

Семінар відкрив серію круглих столів із захисту львів’янами своїх прав.

Отримати юридичні та практичні знання, як врятувати від забудов свої прибудинкові території, парки, сквери, дитячі майданчики прийшли близько півсотні людей. Семінар також мав на меті об’єднати мешканців, які зіштовхуються зі свавіллям забудовників.

За словами Володимира Гірняка, до «Громадянської позиції» надійшло уже понад 30 звернень львів’ян щодо забудов, які порушують права львів’ян.

Депутат вважає, що для того, аби вирішити проблему незаконних забудов у місті, потрібно, аби мерія за власний кошт розробила понад 200 детальних планів територій, адже сьогодні забудовники розробляють ці плани за свій рахунок і, відповідно, у своїх інтересах.

Особливо важливо, вважає депутат-юрист, аби чиновники несли персональну відповідальність за видані ними накази та дозволи. «Ми маємо приклад на вулиці Китайській, де посадовці не побачили на місці забудови спортивний майданчик, як, зрештою, ніхто не побачив на вулиці Стрийській біля автовокзалу сотні дерев, які планувалось зрізати під будівництво багатоповерхівок. У таких випадках чиновники повинні нести фінансове покарання», – констатував Володимир Гірняк.

Водночас заступник голови Львівської міської організації партії «Громадянська позиція» Олег Сорочкін та юрист Вікторія Акулич порадили мешканцям створювати ОСББ, яке може оформити право власності на прибудинкову територію або створити органи самоорганізації населення, без згоди яких жодне будівництво на території їхнього функціонування не можливе.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *