ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали шахрая, що постачав не розмитнені автомобілі

|

Мешканець Львівщини організував шахрайську схему тривалого перебування на території України нерозмитненого автотранспортну, повідомили Львівському порталу в Департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

автошки

Для надання вигляду законності перебування таких автомобілів на митній території України 31-річний шахрай організував схему фальсифікації офіційних документів, зокрема проставляння у закордонних паспортах клієнтів – громадян України фіктивних печаток іноземних консульських установ про те, що вони нібито перебувають на консульському обліку у Болгарії, Німеччині та Білорусі (мають вид на проживання), що давало змогу безперешкодно користуватися автотранспортом протягом року.

По завершенню річного терміну перебування таких автомашин на території України клієнтам проставлялись нові фіктивні печатки від консульських установ Болгарії, Німеччини та Білорусі.

13.07.2015 під час одержання від мешканця м. Львова 105 тис. грн. за перевезення та користування на території України трьома не розмитненими автомобілями Мереседес-Бенц, шахрая було затримано «на-гарячому».

Під час обшуку вилучено 9 паспортів громадян України, 7 закордонних паспортів громадян України, 3 печатки польських фірм (системний блок комп’ютера у якому знаходились відтиски печаток іноземних консульських установ), іноземні технічні паспорта на вживані автомобілі країн Євросоюзу.

Раніше (13.06.2015) за даним фактом СВ Шевченківського РВ Львівського міськуправління ГУМВС України у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ст. 190 ч.3 КК України (шахрайство).

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *