ОСТАННІ НОВИНИ

Проблему військових будинків треба вирішувати терміново - Гірняк

|

Депутат львівської міської ради Володими Гірняк сьогодні, 14 липня, оприлюднив запит про прийняття у комунальну власність будинків, що належать Міністерству оборони. Про деталі цього запиту депутат розповів на брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

гірняк

У запиті, зокрема, йде мова про те, щоб надати жителям 103-х КЕЧівських будинків можливість оплачувати комунальні послуги за такими ж тарифами, які діють для усіх мешканців Львова.

«Ще у 2005 році Львівська міська рада прийняла рішення, що всі КЕЧівські будинки мають бути передані у комунальну власність. Сьогодні у нас є 103 таких будинки, де проживає 22,5 тис. осіб. Вони сплачують більші суми за комунальні послуги та за послуги з електропостачання. Тому цю проблему треба вирішувати терміново, бо така кількість львів’ян не повинна ставати заручниками в перемовинах між Міноборони і керівництвом міста», – заявив Володимир Гірняк.

Також депутат наголосив, що коли КЕЧівські будинки перейдуть у власність громади, то місто матиме на них вплив.

« Змінилися декілька президентів і міністрів оборони, у місті вже другий міський голова. Думаю, наша каденція повинна хоч щось добре зробити для цих львів»ян, прийнявши ці будинки у комунальну власність. І тоді мешканці, у перспективі, утворять ОСББ, не переплачуватимуть за комунальні послуги, за електроенергію і будуть отримувати кошти на благоустрій їхніх територій та будинків», – зазначив Володимир Гірняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *