ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Львівщини вимагає у мерії припинити нищити Львів

|

Сьогодні, 14 липня, члени територіальної громади Львова та активні мешканці міста написали звернення до мера та депутатів з вимогами припинити незаконні забудови в історичних частинах Львова. Відповідну заяву активісти роздали депутатам на засіданні Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу з місця подій.

16

У зверненні зокрема йдеться про порушення законів України керівником департаменту містобудування ЛМР Андрієм Павлівим та мером міста Андрієм Садовим у питаннях будівництва у місті Львова. Відтак активісти наполягають, щоб при наданні дозволів на будування багатоповерхівок, чиновники отримували дозволи з Міністерства культури, а не погодження управління охорони історичного середовища ЛМР.

Громада міста вимагає від депутатів прийняти рішення, згідно з яким не дозволялося би проводити будівництво нових споруд без згоди мешканців кварталу.

«Вимагаємо невідкладно Рішення сесії ЛМР, яким визначити обов’язковість громадських слухань за участю мешканців кварталу, у якому заплановано розташувати багатоповерхову будівлю, промислові об’єкти, розважальні центри, і неможливість погодження органами місцевого самоврядування проектів таких забудов без згоди мешканців будинку кварталу, у якому проектується об’єкт» – йдеться у зверненні.

Свої вимоги активісти підтвердили акцією протесту у залі засідань ЛМР, прийшовши з плакатами «Ні будівництву на Поповича, 6-А», «Садовий, Павлів – деребан міста» та іншими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *