ОСТАННІ НОВИНИ

Аферисти перевезли через кордон товарів на понад 3 млн грн методом «подрібнення»

|

Схему ввезення товарів поза митним контролем на суму понад 3 мільйони гривень викрили працівники податкової міліції ГУ ДФС у Львівській області.

Заходи здійснювались в рамках операції «Рубіж», повідомили Львівському порталу у прес-службі ГУ ДФС.

mytnycia

Протиправна схема полягала у тому, що за грошову винагороду, охочі до легкої наживи «горе-підприємці», ввозили з Польщі через прикордонний митний пункт пропуску «Рава-Руська» різноманітні товари без сплати митних платежів з використанням так-званої схеми «подрібнення» товарів.

Як правило, від двох до чотирьох громадян в одному транспортному засобі ввозили товари в таких обсягах, які звільняються від декларування і сплати митних платежів.

За такі послуги вони отримували певну винагороду і доставляли товари у спеціально обумовлені місця в прикордонних зонах, для їх концентрації і перевантаження у великотоннажні автомобілі. Згодом, товари відправлялись для реалізації по торговельній мережі під документами «прикриття».

Під час обшуків, правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію, фіктивні печатки, близько 30 тонн товарів, серед яких: харчі, підгузники, автозапчастини, одяг, тканини та імпортний алкоголь без вітчизняних марок акцизного податку.

На сьогодні здійснюється досудове розслідування в межах кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *