ОСТАННІ НОВИНИ

Військові навчання на полігоні: по ту сторону паркану

|

Цими днями на Яворівському полігоні відбуваються навчання студентів військової кафедри Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. Серед завдань, які чекають на студентів, – спорудження та оборона блокпосту, стрільби із пістолетів, автоматів та гранатометів, смуга перешкод, протигазова оборона та інші. Випробування майбутніх офіцерів бачив кореспондент Львівського порталу.

2 (1)

Практичні навики на фронті є вкрай важливими, тож на полігоні студентів «занурюють» у ситуацію, максимально наближену до військової. Пройти усі випробування на полігоні не так просто, адже вони розраховані на добре морально та фізично підготованих бійців. Чого варта лише одна смуга перешкод з болотом і колючими дротами, коли надворі +35 градусів, а довкола вибухають гранати і душить їдкий дим.

2 (1a)

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

16

17

18

19

21

22

«Ще з дитинства мене цікавила мілітарна тематика, та й мати звання офіцера у юридичній кар’єрі точно не завадить. На військову кафедру поступав ще в мирний час, а випускаюсь зараз, коли в країні війна. Тому тепер отримані мною знання є, можна сказати, необхідними. Що далі? Поки поступатиму на магістратуру, а потім час покаже. Ніхто не знає, як розвиватимуться події на сході», – поділився з нами Олег Купець, випускник спеціальності «Прокурорсько-слідча діяльність».

23

25

27

28

29

Навчання на полігоні є одним із фінальних випробувань перед складанням присяги. Цьогоріч Академія сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного випустить близько 2000 молодих офіцерів, серед яких і студенти спеціальності «Прокуросько-слідча діяльність». Саме за ними спостерігав кореспондент Львівського порталу під час бойових навчань. Пропонуємо яскраву підбірку фотографій із полігону, зроблених «по ту сторону» військового паркану.

40

 

Фото: Остап Яриш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *