ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хулігани напали на зоозахисника

|

Вчора, 11 липня, на притулок львівського зоозахисника Юрія Микитюка двоє молодиків вчинили напад. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє ЕкоЗахист.

зоо

Між 11.00 і 12.00 год. сусід Юрія подзвонив йому і повідомив про те, що кішки, яких Микитюк утримує у своєму притулку у вольєрах, розгулюють по вулиці. Тоді Юрій миттю приїхав на місце і виявив розбиту на вольєрі колодку. Буквально в цей же момент на його подвір’ї з’явилися двоє невідомих молодиків, які не приховували того, що це зробили саме вони. В адресу Микитюка посипалися нецензурні вислови і звинувачення у якомусь невідомому фінансуванні притулку. Вслід за словесною перепалкою у зоозахисника полетіли лопати, які стояли біля входу на його подвір’я. Уникаючи удару, Микитюку все-таки дісталось лопатою по нозі. На щастя, травма незначна. З метою самозахисту він вхопив сокиру і хулігани трошки охололи. Також зоозахиснику погрожували пістолетом.

зоо1

Після всіх цих подій  Юрій викликав наряд міліції і написав заяву. На місце події також приїхала активістка «Еко Zахисту», яка також є журналісткою. Молодики зразу ж накинулись на неї, навіть не даючи змоги підійти ближче до місця події. Один з них почав хапати її за руку і відводити в бік, щоб нібито поговорити. Після того, як вона відмовилась, в її сторону також прозвучали нецензурні вислови.

На питання в чому причина такої агресії щодо притулку і Микитюка, ці неадекватні люди почали вигукувати різні звинувачення. Вони назвали зоозахисника живодером, звинуватили в тому, що його хтось фінансує.

«Знаючи п. Юрія вже довгий час, смішно чути такі безпідставні слова, оскільки чоловік годує і лікує собак і кішок за власний кошт. Оглянувши притулок, аж ніяк не можна сказати, що він профінансований. Микитюк віддає останні кошти на їжу і ліки для тварин. Це людина, яку навіть язик не повертається назвати живодером», – коментують активісти ЕкоЗахисту.

Повні імена злочинців поки що з’ясувати не вдалось.

Міліція не мала підстав затримати хуліганів, оскільки їх не зловили на гарячому. Тому з ними була проведена дуже довга виховна розмова. Проте ні Юрій Микитюк, ні сусіди, ні самі міліціонери не вірять в те, що молодики покаялись у скоєному. Цілком можливо, що відбудеться повторний напад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *