ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися (мапа)

|

193

Вчорашній день позначився подальшим загостренням ситуації в зоні АТО. Противник знову перейшов до тактики активного і неприхованого застосування важкого озброєння, а також проникнення ДРГ. Cили АТО зберігають пильність у разі будь-яких провокацій та готові дати гідну відсіч ворогу. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, інформує кореспондент Львівського порталу.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на ділянці від Станиці Луганської до Кримського. Зокрема, вчора вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа диверсійно-розвідувальна група. Напад відбито. Ще одне бойове зіткнення відбулося в районі Кримського – противника відкинули назад до Сокільників. Також епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксовано у Станиці Луганській, Щасті, Трьохізбенці та Новотошківському.

10-07 1

На Донецькому напрямку в районі Світлодарська та Горлівки обстановка стабілізувалася. Ворожі провокації мають поодинокий характер, застосовується лише стрілецька зброя. В районі аеропорту три точки активності ворога – Авдіївка, Опитне та Піски.

Противник зосереджує свої сили на території зруйнованого Донецького аеропорту та у сел. Спартак. Також противник активізувався між Мар’їнкою та Докучаєвськом, де сходяться залізниця та автомобільна дорога Донецьк – Волноваха (йдеться про с. Березовке і Тарамчук). На цій ділянці бойовики провели серію мінометних та артилерійських обстрілів.

10-07 2

На Маріупольському напрямку активні бойові дії велися на схід від Волновахи. Зокрема, вдень близько п’яти годин тривали ворожі обстріли наших позицій біля Новогригорівки – противник застосував великокаліберні міномети, 152-мм гармати та танки. Також з північно-східного напрямку було обстріляне село Гранітне: було випущено 1 пакет РСЗВ «Град» і здійснена серія пострілів зі 152-мм артилерії. На ділянці від Гранітного до Азовського моря фактів порушення режиму тиші не зафіксовано.

Міжнародні спостерігачі також фіксують зосередження важкої військової техніки бойовиків біля лінії зіткнення на Маріупольському напрямку.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 7 танків, 30 БТРів та щонайменше 37 військових вантажівок біля м. Комсомольське, що перебуває під контролем бандформування «ДНР» і знаходиться за 25 км від лінії фронту. Також 9 танків, 8 БТРів та одна вантажівка помічені поблизу Сонцевого, 4 танки, 26 БТРів та 34 вантажівок – біля Безіменного, 3 танка – біля Мічуриного та 2 танка – біля Саханки.

Інфографіка: РНБО

Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *