ОСТАННІ НОВИНИ

Бажання нелегалки з Сирії залишитись в Україні призвело до сутичок в аеропорту

|

У Херсонському аеропорті прикордонники ніяк не могли депортувати сирійку, яка прилетіла в України без потрібних документів. Жінка виявилась ще тою хитрункою, бо привела з собою «кришу». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.швидка

У міжнародному пункті пропуску «Херсон-авіа», у зв’язку із відсутністю візи та дійсного паспортного документу, в Україну було не пропущено громадянку Сирії  1994 року народження.

Повернення громадянки Сирії було заплановано на 8 липня авіарейсом «Херсон-Стамбул», який вибував до Туреччини о 16.15.

Однак незадовго до вильоту сирійка, яка за зовнішніми ознаками була вагітна, поскаржилася на погіршення стану здоров’я. Прикордонники негайно доставили жінку до Херсонської обласної клінічної лікарні на кареті швидкої допомоги де їй надали необхідну допомогу та за деякий час виписали. Відправлення жінки запланували на наступний день.

Проте наступного дня жінка знову попросила про медичну допомогу, тому черговий лікар аеропорту повторно викликав карету швидкої. Після обстеження у Херсонській обласній клінічній лікарні лікарі надали висновок, що вищезазначена громадянка здорова, загрози її життю та здоров’ю немає і вона може бути доставлена до міжнародного пункту пропуску «Херсон» з подальшим перельотом до Туреччини.

О 12.40 год. 9 липня в супроводі завідуючої акушерським відділенням Херсонської обласної клінічної лікарні та лікаря швидкої допомоги жінку знову доставили до аеропорту. Одночасно з прибуттям швидкої допомоги до центрального входу в аеропорт підійшло 6 невідомих осіб (азіатської зовнішності) та почали в грубій формі вимагати від лікарів повернути жінку назад до лікарні. Невідомі самостійно намагалися відкрити двері швидкої допомоги, висловлювали погрози як лікарям, так і прикордонникам, які супроводжували швидку допомогу. Різними способами, в тому числі лягаючи під колеса, чоловіки перешкоджали кареті швидкої допомоги потрапити на територію аеропорту і доставити громадянку Сирії в пункт пропуску.

Спроби усно заспокоїти невідомих, як виявилось згодом, також громадян Сирії, результату не дали. Збуджена «група підтримки» під час блокування швидкої розбила бокове пасажирське скло, передні фари та ліве дзеркало заднього виду автомобіля. З метою локалізації конфлікту було піднято резерви Херсонського загону та викликано працівників міліції. Спільними зусиллями правоохоронці блокували громадян Сирії. В подальшому на трьох громадян Сирії, які перешкоджали законним діям прикордонників та пошкодили медичний автомобіль, але мали законні підстави  перебувати в Україні, складено відповідні процесуальні документи. Дії вище зазначених осіб були кваліфіковані працівниками міліції за ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство».

Після прибуття представника управління Державної міграційної служби в Херсонській області громадянка Сирії звернулася із заявою про визнання її біженкою. Наразі її передали в міграційну службу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *