ОСТАННІ НОВИНИ

Нові лавочки і фонтани на площі Митній з’являться після виборів

|

митна3

На площі Митній у Львові працівники «Львіводоканалу» сумлінно працюють, аби підготувати площу до капітальних змін. Зокрема, зремонтувати планють дах та фасад Музею Пінзеля, а наступного року покращать саму площу.  Про це сьогодні, 10 липня, на брифінгу розповіли мер міста Андрій Садовий та головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає кореспондент Львівського порталу.

vbnnyf

«Наразі вже почали робити дах, а чи буде зроблений фасад Музею цього року, я не можу сказати. Саму площу Митну плануємо закінчити після реставрації фасаду, тому що  нелогічно робити площу, а потім на неї ставити розшарування і робити фасад», – розповів Юліан Чаплінський.

митна 1

Реконструкція площі вартує чималих коштів, втім місто наразі виділило лише 800 тис. грн. , аби хоч якось порушити процес.

«Сама площа коштуватиме близько 6 млн. грн., але ціна може змінитись через «єврові» складові такі, як світильники і граніт, який ми хотіли би бачити не українським, а європейським. В цьому році у роботи вже закладено 800 тисяч на ремонт мереж, зміну ландшафтних форм і висадку дерев.» – додав головний архітектор.

митна

Довгоочікуваний граніт, про який каже Юліан Чаплінський, цього року до площі Митної не доїде – коштів на нього місто поки що немає. Та за обіцянкам мера міста Андрія Садового, уже наступного року площа Митна перевтілиться.

«Ми позабираємо МАФи, встановимо сухий фонтан, нові лавки та обов’язко повисаджуємо дерева», – каже Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *