ОСТАННІ НОВИНИ

Литовські велосипедисти кличуть приєднатися до велопробігу Західною Україною

|

Свій традиційний велопробіг «Повертай на право» ентузіасти з Литви цього року проведуть в Україні. Стартуватиме пробіг 11 липня у Львові, тут же він і завершиться 19 липня, повідомили Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівському порталу у прес-службі львівської мерії.

velo

Організатор пробігу – Союз Вітчизни (партія Консерваторів Литви) на чолі з лідером опозиції Сейму Литовської Республіки, колишнім Прем’єр-міністром Литви  Андрюсом Кубілюсом. Участь у заході беруть 26 велосипедистів ентузіастів, які будуть здійснювати велопробіг вже тринадцятий рік поспіль.

Маршрут велопробігу складе близько 750 км зі стартом і фінішем у Львові через міста Стрий, Івано-Франковe, Чернівці, Хотин, Кам’янець-Подільський, Бучач та Бережани.

Зі слів Андрюса Кубілюса, цього року велопробіг в Україні пройде з метою солідарності з українським народом, щоб особисто побачити і відчути чим зараз живуть люди у такий непростий час в країні, з якою Литва має багато спільних історичних періодів.

Як довів досвід попередніх років, найкраща можливість пізнати країну та поспілкуватися з людьми буває саме під час подорожі на велосипедах.  З  2002 року,  коли була організована перша подорож, Литву об’їхали по декілька разів і навідались практично  у кожне містечко.  А у 2009 р. велосипедисти завітали у етнічний литовський край у Польщі – Сейн. У 2010 р. маршрут велопробігу прямував по  Білорусі, де тодішній Прем’єр-міністр з командою на велосипедах побували у замках Великого Князівства Литовського та інших історичних пам’ятках на теренах Білорусі.

Литовські велосипедисти  люб’язно запрошують львівських любителів велоспорту приєднатися до велопробігу, який розпочнеться 11 липня о 10.00 на площі Ринок.

Маршрут по Львову : пл. Ринок – вул. Памви Беринди – вул. Дорошенка – пл. Шашкевича – вул. М. Вербицького – вул.. М. Коперника – вул. Героїв Майдану – вул. Стрийська.

Фото: zolochiv.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *