ОСТАННІ НОВИНИ

Двох дезертирів кинули до тюрми

|

На Тернопільщині до реальної міри покарання за дезертирство засуджено двох військовослужбовців. Обоє засуджених отримали по одному року позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону.

Грати

За даними відомства, апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вироки Тернопільського міськрайонного суду, якими двох військовослужбовців батальйону територіальної оборони Тернопільщини визнано винними у вчинені непокори.

Доведено, що 5 серпня 2014 року солдат «Б» та 8 серпня 2014 року солдат «С», перебуваючи в штабі військової частини письмово відмовилися виконати наказ командира військової частини про вибуття особового складу військової частини до пункту виконання завдань за призначенням у Херсонську область. У подальшому вказані особи до нового місця служби не прибули.

Учиняючи це кримінальне правопорушення, військовослужбовці тим самим ухилилися від виконання конституційного обов’язку громадянина України щодо захисту суверенітету держави у складі Збройних Сил України.

У своєму рішенні суд підтримав позицію військової прокуратури Західного регіону України щодо призначення засудженим за непокору реальних мір покарання, а апеляційні скарги обвинувачених щодо зміни вироку з призначення більш м’якого покарання залишив без задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *