ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають батьків-вихователів для двох дитячих будинків сімейного типу

|

будинок сімейного типу golosno.com.ua

Відділ у справах дітей Львівської міської ради шукає батьків-вихователів для двох дитячих будинків сімейного типу, які планують відкрити у 2015 році. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Для створення ДБСТ потрібно підготувати і подати до відділу у справах дітей такі документи:

  • заява про створення ДБСТ (від подружжя приймається спільна заява, підписана ними обома);
  • копії паспортів;
  • довідка про склад сім’ї;
  • копія свідоцтва про шлюб (для сімейних пар);
  • висновок про стан Вашого здоров’я та членів сім’ї, які проживають разом з Вами (довідка про відсутність хронічних захворювань, обстеження нарколога, венеролога, психіатра);
  • довідка про проходження курсу навчання кандидатів у батьки-вихователі і рекомендація ЦСССДМ щодо внесення Вас у банк даних про сім’ї потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;
  • нотаріально завірена письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з Вами, на створення ДБСТ, або написана власноруч в присутності посадової особи, яка здійснює прийом документів;
  • довідка про наявність чи відсутність судимості;

довідка про доходи;

  • висновок відділу у справах дітей за місцем проживання про можливість створення Вами ДБСТ.

Батьки-вихователі несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців.

Перевага ДБСТ в тому, що є можливість влаштувати на виховання та спільне проживання в сім’ю рідних братиків та сестер з однієї родини, не роз’єднуючи їх.

Бажаючих стати батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу, просять звертатись за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, відділ у справах дітей, кімната 523, 524.

Контактні телефони: (032) 235-40-40, 297-58-83.

Довідка

У м. Львові, станом на 01.07.2015, функціонує три дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 23 дитини, та 13 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей.

Дитячий будинок сімейного типу – сім’я, в якій поряд з власними дітьми живуть і виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 дітей зазначених категорій. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Фото: golosno.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *