ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові невідомі спустили воду з озера парку «Погулянка»

|

Погулянка озеро imgsrc.ru

У ніч із 6 на 7 липня невідомі зламали дерев’яну дамбу на озері в парку «Погулянка» та спустили воду. Рівень води впав уже на понад метр при середній глибині – 1,5 – 2 метри. У туристичному клубі «Манівці», який утримує озеро та зарибнює його, припускають, що зробити це могли браконьєри для того, щоб виловити рибу. Про це повідомляє ZAXID.NET, передає Львівський портал.

Сама дамба є бетонною, а шлюз складався з дошок. Крім того, він був захищений металевою решіткою та колодкою, яку зірвали.

«Це не просто вандалізм. Справа в тому, що ми вже кільканадцять років підряд боремося з людьми, які не наїдаються. Бо виловлювати рибу в парковій зоні, стріляти качок – це нонсенси», – розповів.

Він уточнив, що до озера часто навідуються працівники СБУ у відставці та колишні чиновники, які випивають, поводять себе неадекватно та виловлюють рибу, не відпускаючи її назад.

«Рівень води в озері падає. Вчора цілий день ми витратили на те, щоб зупинити цей процес. Хлопці до 4 години ночі закладали дамбу плитами і мішками з піском. На жаль, поки що рівень води продовжує падати. Сьогодні будемо продовжувати роботи, щоб не загинула риба», – розповіла член ЛМГО «Туристично-спортивний клуб «Манівці» Софія Ступко.

Президент клубу «Манівці» Тарас Білошицький зазначив, що озеро зарибнюється не для того, щоб там ловити рибу, а щоб вона виїдала зілля і вода не зацвітала. Він наголосив, що єдиним способом вберегти рибу від браконьєрів є активність львів’ян.

«Ми будемо вдячні всім, хто зможе прийти і переночувати у наметі на березі озера. Виловлювати рибу за таких обставин сітками і сачками буде, м’яко кажучи, складно», – зазначив він.

Цієї ночі учасники туристичного клубу відновлювали дамбу та чергували, тому ніхто не приходив на озеро ловити рибу.

За його словами, сьогодні учасники туристичного клубу встановлять опорну балку на дамбі і вода почне підійматися. Для того, щоб озеро знову наповнилося водою, залишається дочекатися дощів.

Фото: imgsrc.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *