ОСТАННІ НОВИНИ

Наприкінці липня у Львові стартує літературна мандрівка «Їздець»  

|

З 25 до 26 липня у місті Лева стартує літературна мандрівка «Їздець у Львові», під час якої учасники познайомляться з людьми, які роблять Львів книжковою столицею України. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛМР.

«Що таке Львів? Кава, затишні кнайпи, Високий замок, Форум видавців? Безумовно, але не тільки. Команда літературного путівника «Їздець» запрошує у мандрівку, що відкриє вам інший Львів і познайомить з людьми, які роблять це місто книжковою столицею України. Чи виправдана літературна слава Львова, чи бути йому містом літератури ЮНЕСКО – на ці питання ми знайдемо відповідь 25-26 липня 2015 року у мандрівці «Їздець у Львові», – зазначили організатори.

У програму літературної мандрівки «Їздець у Львові» входить:

– Екскурсія до книгарні Видавництва Старого Лева та зустріч із поеткою та головною редакторкою ВСЛ Мар’яною Савкою;

– Літературна прогулянка з істориком Тарасом Гакавчиним;

– Відвідини першої львівської Медіатеки та зустріч із робочою групою, що працює над висуненням Львова на здобуття статусу міста літератури ЮНЕСКО;

– Зустріч на каву з письменницею Вікторією Амеліною;

– Зустріч із менеджерами культурного проекту «URBAN бібліотека»;

– Літературна екскурсія до Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»;

– Зустріч з істориком і архівістом Василем Кметем та відвідини головного книгосховища Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.

«Окрім того, у Львові триває проект «Місяць авторських читань», тож маємо приємний бонус – всі охочі зможуть відвідати зустрічі з польським письменником Міколаєм Лозінським, чеською авторкою Терезою Боучковою та українськими авторами Артемом Чапаєм і Мариною Гримич», – додають організатори.

Мандрівка розрахована на учасників із різних міст. Старт подорожі відбудеться у Львові, учасники купують квитки самостійно. Для львів’ян є можливість долучитись до окремих заходів програми – деталі за адресою [email protected]

Для участі у літературній мандрівці «Їздець у Львові», можна зареєструватися тут.  Реєстрація триває до 23 липня 2015 року включно.

Фото: прес-служби ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *