ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ запрошує на науково-практичний семінар по Шептицьком

|

УКУ запрошує на науково-практичний семінар «Андрей Шептицький: «О квестії соціяльній», який відбудеться 8 липня 2015 року о 15:30 у приміщенні Українського католицького університету (вул. Свєнціцького, 17, конференц-зал). Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Пастирське послання Андрея Шептицького до духовенства «О квестії соціяльній» (1904) є визначною частиною інтелектуального і духовного спадку Митрополита для українського народу. Воно є переосмисленням, адаптацією до українських умов і логічним продовженням Соціальної доктрини Церкви, представленої на той час першою з відомих соціальних енциклік «Rerum novarum» (1891).

Соціальна доктрина Церкви (християнське суспільне вчення) є глибоким аналізом буття суспільства, що спирається на вивчення природи суспільних відносин і містить надійну «дорожню карту» для побудови гармонійного суспільства та сильної держави. Історично Актуальність Пастирського послання Митрополита Андрея Шептицького «О квестії соціальній» полягає в тому, що саме зараз суспільство України шукає відповіді на питання: який суспільний устрій слід збудувати в Україні, щоб він максимально відповідав уявленням українців про справедливе суспільство, його структуру та роль держави в ньому. Ця доктрина є ідеологічною основою для реформи економіки, суспільних відносин і системи влади в Україні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *