ОСТАННІ НОВИНИ

Українські університети – закриті від абітурієнтів?

|

універ

На сайтах український національних університетах ні абітурієнту, ні студенту не пощастить знайти усю важливу інформацію. Серед майже сотні діючих вишів лише 17 – більш-менш відкривають інформацію, що стосується діяльності університету, на своєму офіційному сайті. Про це сьогодні, 6 липня, на прес-конференції повідомили аналітики центру CEDOS, передає кореспондент Львівського порталу.

Відкритість ВНЗ до людей – це обов’язкова умова європейських вишів. В Україні, хоч у законодавстві і регулюється така вимога, втім ні університети, ні громада не зацікавлені у її виконанні.

Таким чином, в країні лише 17 з 96 національних університетів відповідають критеріям прозорості більше, ніж на половину.  Зокрема, відкриті каталоги курсів на своїх сайтах розмістили «аж» 6 вишів. Тобто, потенційні студенти 86 національних університетів України не зможуть дізнатись про дисципліни, які будуть вивчати в майбутньому та про особливості викладання.

Зате про вартість навчання на своїх офіційних сайтах публікують майже усі виші (93), вважаючи саме це найсуттєвішою інформацією.

Нагадаємо, що до десятки прозорих національних університетів України увійшли три львівських виші.

Фото: gazeta.dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *