ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатство – не спосіб для уникнення мобілізації

|

Мобілізація взуттяШоста хвиля мобілізації, яка почалася 6 червня і має тривати 60 днів, має забезпечити Збройні сили України 2600 військовослужбовцями. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції на тему: «Як несвоєчасне проведення мобілізації позначається на військових, які очікують демобілізації», повідомляє кореспондент Львівського порталу.

«Хвилі мобілізації триватимуть доти, доки весь склад Збройних сил не буде повністю укомплектований. Дуже багато тих, хто підлягає  мобілізації, різними способами стараються уникнути служби. Для прикладу, найбільшою проблемою залишаються масові міграції за кордон. Відповідно, ми не можемо демобілізувати діючих військових, тому що нам немає ким їх замінити», – розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат.

Як повідомив т. в. о. начальника групи з роботи з особовим складом та громадськістю Львівського обласного військового комісаріату Олег Полутренко, планується ввести в дію електронну систему обліку призовників. Однак до запровадження цієї системи вирішити проблему з демобілізацією військових, служба яких вже давно мала б завершитись, наразі важко.

«На сьогодні, з шостої хвилі мобілізації оповіщено 39% осіб для проходження медкомісії. Повістки вручаються кожному, не залежно від того, яку посаду він займає. До списку чоловіків, що підлягають мобілізації, входять також депутати усіх органів влади та голови сільських рад. Всі повинні виконувати свій громадський обов’язок», – наголосив Олег Полутренко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *