ОСТАННІ НОВИНИ

Коли розпочнеться будівництво першого будинку для учасників АТО

|

У Львові створили робочу комісію з контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих. Як зазначив під час прес-конференції Віктор Писаренко, директор ЛКП «Рембуд», підприємство має намір поглиблювати співпрацю з нею, щомісяця звітувати за витрачені кошти, а також активно залучати учасників АТО до процесу будівництва. Про це повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛМР.

На даний час земельна ділянка виділена і, фактично, усі документи щодо земельних питань готові. За допомогою управління житлового господарства ЛМР, ми отримали технічні умови у дуже стислий термін, і це була дуже суттєва допомога нам», – зазначив Віктор Писаренко.

Станом на зараз, КП «Відділ архітектурно-будівельних робіт та оцінки землі» розпочало проектні роботи. Окрім того, розпочато видачу містобудівних умов та обмежень на всі 4 будинки, які планують збудувати на відповідній земельній ділянці. Будівництво першого будинку, за словами директора ЛКП, очікують розпочати в середині жовтня.

За умов, що не виникне проблем із тендером на визначення підрядника, уже в травні реально буде вивести будинок в експлуатацію. Головна проблема тут, додає Віктор Писаренко, – фінансування. «Воно повинне бути ритмічне, бо якщо будуть розриви, то про жодні введення в експлуатацію у вказаний термін говорити буде неможливо. Поки що з 5 мільйонів, які передбачалися, нам виділено 238 тисяч. Це був перший транш за оплату проектних робіт та видачу умов, певну суму було виплачено за винесення меж ділянки», – зазначає директор підприємства.

Зараз ЛКП «Рембуд» підготувало варіант звітності та збираються погодити його з комісією. Обіцяють – раз на місяць, а то й частіше, звітуватимуть про витрачені кошти. «Тих коштів, які нам передбачались, у нас на рахунку немає. Ми так само подаємо  заявку в міськраду щодо потреб на місяць, і ці кошти виділяються після її погодження. Але є одна думка – можливість виконання певного виду робіт за допомогою бригад, які будуть сформовані із учасників АТО – йдеться про оздоблювальні роботи, охорону ділянки тощо. Маємо намір більше спілкуватися з ними, більше залучати їх до процесу», – додає Віктор Писаренко.

За його словами, сьогодні підприємство планує винести межі ділянки та почати геологічні вертикальні зйомки для визначення типу ґрунтів, аби мати змогу надати проектантам дані для заливки фундаменту. «Розпочинати будь-які роботи, пов’язані з будівництвом, поки не варто, бо навіть паркан доведеться охороняти. Я думаю, активне освоєння ділянки розпочнеться тоді, коли буде визначено генерального підрядника», – відзначає керівник підприємства.

Перший будинок планують збудувати на 53 квартири. Приблизний обсяг вартості робіт – 32-34 млн грн. при стабільному курсу долара та незмінності цін на будматеріали й енергоносії. Є певна складність з інженерними мережами, однак зараз це питання на стадії вирішення, – зазначають на підприємстві, оскільки та частина грошей, яка виділена станом на зараз, є недостатньою для їх будівництва. «На сесію, яка відбудеться наприкінці липня, плануємо винести питання додаткового фінансування, у розмірі 7-8 млн грн.

Але остаточні цифри можна буде називати, коли буде готова проектно-кошторисна документація. Поки що це орієнтовні цифри, які нам подали всі комунальні підприємства, ї їх також уточнюватимуть на стадії проектування. Щодо загального будівництва, то це питання буде вирішуватись іншим чином, бо поки цих грошей в міському бюджеті немає», – додає Віктор Писаренко.

Підрядника для виконання робіт визначатимуть на відкритому прозорому тендері – обов’язково із залученням комісії та представників громадських організацій, однак після того, як проектно-кошторисна документація пройде експертизу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *