ОСТАННІ НОВИНИ

Друга частина візиту Порошенка до Львова

|

Сьогодні до Львова з робочим візитом заїхав президент України Петро Порошенко. Відвідини міста Лева главою держави умовно можна поділити на дві частини. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

У першій половині свого візиту президент зустрівся з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей Західної України. Зустріч з Порошенком для останніх виявилася не з приємних, адже президент вщент розкритикував їхню діяльність.

Окрім того, перед зустріччю з силовиками, український президент встиг ще й відвідати   урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка, де президентові Польщі Броніславу Коморовському вручили диплом «Doctor Honoris Causa».

У другій частині свого візиту до Львова Петро Порошенко у Палаці Потоцьких вже вдруге за сьогоднішній день зустрівся з Броніславом Коморовським. Цього разу президенти поспілкувалися віч-на-віч.

Під час зустрічі, яка десять протокольних хвилин відбувалася у присутності преси, український лідер вкотре подякував польському колезі за допомогу у підписанні угоди про асоціацію з ЄС, а також привітав Коморовського з докторським званням і приїздом до Львова вперше за 25 років.

Також Порошенко  висловив впевненість, що стратегічні відносини країн будуть і в подальшому розвиватися. Зокрема, Президент нагадав, що підготовлений проект змін до Конституції щодо децентралізації базувався на польському досвіді, і ефективна співпраця з польськими експертами допомогла отримати позитивну оцінку Венеціанської комісії і прискорити процес децентралізації.

Своєю чергою Броніслав Коморовський нагадав, що він закінчує своє перебування на посаді президента Польщі та підкреслив, що радий, що одним з останніх акцентів його перебування на цій посаді став візит в Україну.

Броніслав Коморовський також зазначив, що Польща зацікавлена в тому, щоб спільно з Україною відчувати безпеку в регіоні.

«Я переконаний, що, незважаючи на зміни у Польській державі, Польща буде підтримувати Україну у її європейській інтеграції та досягненні безпеки на європейському континенті, буде активно долучатися до внутрішніх реформ, які відбуваються в Україні», – сказав президент Польщі, висловивши сподівання, що і для нього знайдеться місце в цих процесах.

Фото: Святослав Драбчук, Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *