ОСТАННІ НОВИНИ

Українська медицина найгірша у Європі, - опитування

|

медицина

Українці негативно оцінюють стан медичного обслуговування в Україні сьогодні і не сподіваються на покращення у майбутньому. Про це йдеться у звіті RatingPro, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, 45% опитаних українців оцінили стан свого здоров’я як добре, 38% – задовільне, 15% – як слабке. Порівняно з іншими країнами світу, де проводилось опитування International Social Survey Programme, Україна посідає одне з останніх місць поряд з Росією та країнами Азії. Опитування не проводилось в Африці.

Для порівняння в Канаді, Швеції, Аргентині стан свого здоров’я як добре оцінили понад 80%, в США, більшості країн Європи, Австралії, Індії – понад 70%. Україна відносно ближча до таких країн як Польща, Болгарія, Латвії, Литви, де станом свого здоров’я задоволені понад 60%.

Лише 10% добре оцінили якість медичного обслуговування в Україні – це останнє місце в Європі (порівняння результатів опитувань Eurobarometer та Соціологічної групи «Рейтинг»). Для порівняння у Польщі, Румунії, Болгарії, Греції добре оцінили свою медицину від 20 до 40%. Найкраще оцінили якість медичного обслуговування в своїх країнах Швеція, Фінляндія, Німеччина, Франція, Велика Британія, Австрія – понад 85%.

Тільки 4% українців вважають, що якість медичного обслуговування в Україні за останні 5 років покращилась, 38% – вважають, що нічого не змінилось, а більшість (55%) – погіршилась.  Лише 5% очікують покращення впродовж наступного року, водночас, понад третина – очікують погіршення.

Серед обласних центрів України найкраще оцінюють якість послуг медичних закладів у Чернівцях, Тернополі, Ужгороді та Харкові, найгірше – у Миколаєві, Дніпропетровську та Сумах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *