ОСТАННІ НОВИНИ

«Atlasjet Україна» розпочинає підготовку до польотів

|

Львівська авіакомпанія «Atlasjet Україна» розпочинає підготовку до польотів. Проте у інвесторів авіакомпанії залишаються значні плани щодо інвестування в Одеську область, саме тому цей напрям є найбільш важливим для компанії, так само як і напрямки зі Львова. Про це повідомляє юридичний лобіст «Atlasjet Україна» Андрій Гук, передає кореспондент Львівського порталу.

65

За словами А. Гука, загалом у авіакомпанії задоволені результатом комісії Державіаслужби. Щоправда за напрямок Одеса – Стамбул «Atlasjet Україна» ще побореться.

«У «Atlasjet Україна» немає претензій до Голови Державіаслужби щодо роботи комісії, крім того, ми розуміємо, що Головою Державіаслужби ще не приймались рішення за результатами комісії. Єдине рішення комісії, яке для нас є ключовим та яке викликає спір – це рішення щодо напрямку Одеса – Стамбул. У МАУ до засідання комісії уже були права на 7 рейсів на тиждень на лінії Одеса – Стамбул. Всього на цьому напрямку може бути 14 рейсів на тиждень. Після відмови Авіаліній Харкова від своїх прав, звільнились 7 з 14 рейсів на тиждень, які були розподілені за результатами конкурсу на користь МАУ. В результаті у МАУ тепер є права на усі 14 з 14 частот. У «Atlasjet Україна» не погоджуються з таким рішенням комісії, вважають, що воно прийнято з рядом порушень та не сприятиме конкуренції на цьому напрямку. Окрім того у інвесторів авіакомпанії є значні плани щодо інвестування саме в Одеську область, і саме тому цей напрям є найбільш важливим для компанії, так само як і напрямки зі Львова», – повідомив він.

Водночас юрист запевняє, що «Atlasjet Україна» не має наміру оскаржувати будь-які рішення комісії в судовому порядку, проте скаргу готують на ім’я голови Державіаслужби, який може оскаржити це рішення.

«Скарга на рішення комісії в частині напрямку Одеса – Стамбул буде подана Голові Державіаслужби, у вівторок, 30 червня 2015 року. Ми будемо наполягати на наданні Атласджет Україна 4 рейсів на тиждень на лінії Одеса – Стамбул, в іншій частині рішення комісії оскаржуватись не будуть. Навіть у випадку остаточної відмови, «Atlasjet Україна» не буде звертатись до суду і погодиться з рішенням голови чи виконуючого обов’язків. Натомість ми сконцентруємо зусилля на знятті обмежень на міжнародні повітряні лінії з Одеси та Львова, у тому числі до Стамбула. При цьому, під зняттям обмежень ми маємо на увазі не листи Державіаслужби авіакомпаніям з запрошенням літати в Одесу чи Львів, а листи у відповідні країни, з якими є обмеження, відповідно до процедур міжнародних угод про повітряне сполучення з проханням зняти обмеження. Відповідно до меморандумів з турецькою стороною відомо, що Туреччина готова знімати обмеження чи значно підвищити кількість тижневих частот», – повідомив він.

Тим не менш у «Atlasjet Україна» залишилися не адоволеними новими авіаправилами і готові добиватися їх вдосконалення

«Зважаючи на те, що, на нашу думку, нові правила, по суті показали свою недієздатність, ми будемо працювати над змінами до них, а, можливо, й над оскарженням окремих положень. Жодне рішення не могло бути прийняте комісією без домовленостей перевізників. По суті, регулятор не міг виконувати свою роль. Якби не позиція Авіаліній Харкова, Дніпроавіа та МАУ, Атласджет Україна могла б зовсім не отримати прав, що означає неможливість справедливого розподілу прав за новими правилами», – зауважив Андрій Гук.

Як відомо, «Atlasjet Україна» отримала уже 20 міжнародних напрямків. Серед них: Львів – Стамбул (4 рейси на тиждень), Львів – Мадрид (7 рейсів на тиждень) та Львів – Москва (7 рейсів на тиждень).

Раніше Львівський портал повідомляв, що «Atlasjet Україна» досі в пошуках компромісів з МАУ та Державіаслужбою. У разі ненаданні пріоритетних міжнародних маршрутів Державіаслужбою авіакомпанія погрожувала покинути Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *