ОСТАННІ НОВИНИ

Канадські вояки на півтора року отаборяться на Яворівському полігоні

|

З вересня поточного року по березень 2017 в Україні перебуватимуть канадські військові для проведення спільних навчань з українськими вояками.

canadian-soldiers

Про це повідомив міністр національної оборони Канади Джейсон Кенні (Jason T. Kenney), інформує Цензор НЕТ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Усього близько 200 військовослужбовців Канади перебуватимуть в Україні для проведення навчань з вересня 2015 по березень 2017 року», – сказав Дж.Кенні журналістам на Яворівському полігоні (Львівська область) в суботу.

За його даними, близько 150 канадських військових будуть перебувати на Яворівському полігоні, де пройдуть тактичні і вогневі вчення, близько 30 – будуть проводити навчання щодо поводження з вибуховими пристроями в Кам’янець-Подільському (Хмельницька область). Решта будуть в Києві та інших містах, де проходитимуть навчання з медичної допомоги, безпеки польотів, логістиці, а також навчання для військової служби правопорядку.

За словами міністра, канадські військовослужбовці розраховують отримати дозвіл на ввезення деякої кількості свого озброєння, при цьому він не вказав якого саме.

Вартість цього проекту становить близько $ 16 млн.

У свою чергу міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що такі програми навчання дуже важливі для Збройних сил України, оскільки українська армія має намір в найближчі роки перейти на стандарти НАТО.

На думку С.Полторака, проведення таких навчань почнеться восени цього року і триватиме протягом двох наступних років. “Такі навчання дозволять отримати українським військовим нові знання, згідно стандартам НАТО, а канадським тренерам – запозичити український досвід, отриманий під час ведення бойових дій в зоні проведення АТО”, – розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *