ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові може різко поменшати депутатів

|

lviv_miska_rada_lmr_2843

Закон № 2831-3 «Про місцеві вибори», який 18 червня у першому читанні прийняла Верховна рада України, передбачає суттєве «обрізання» обласних та міських рад. За словами експерта з виборчого законодавства Андрія Дуткевича, в середньому по Україні ради скоротяться на 40%, передає кореспондент Львівського порталу.

Щодо Львова, то відповідно до закону, Львівська міська рада налічуватиме не 90, а 52 депутати, а до Львівської обласної ради обиратимуть не 116, а 80 осіб.

Цікаво, що законодавець чітко встановив мінімальну і максимальну величину рад. Так найменша допустима величина ради становитиме 10 депутатів при чисельності виборців до 500 осіб, а максимальна – 80 депутатів при чисельності виборців понад 1,5 мільйона.

У зв’язку з такими змінами в окремих населених пунктах можлива оказія. Наприклад, в Угневі – найменшому місті в Україні – повинно бути 12 депутатів, а відповідно 12 виборчих округів. Оскільки загальна кількість виборців в місті сягає 738 осіб, то виходить, що на одного кандидата в депутати припадає всього по 62 виборці. Експерти навіть жартують, що за таких умов, депутат нарешті знатиме всіх своїх виборців «в лице».

Як повідомляв Львівський портал, експерти розкритикували Закон № 2831-3 «Про місцеві вибори» і вислови сумніви, що він буде прийнятий в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *