ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт пропонує застосувати проти РФ метод «батога і пряника»

|

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи від 25 червня має лише рекомендаційний характер, але несе в собі добру «додану вартість» як один з елементів посилення тиску на РФ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД).

За словами голови правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василя Філіпчука, Україні необхідно максимально посилювати тиск на агресора за всіма можливим напрямами.

«Саме так і потрібно будувати зовнішньополітичну стратегію України щодо Російської Федерації: з одного боку максимально посилювати тиск на агресора по усім можливим напрямам (лише в рамках ООН – який величезний і поки що невикористаний потенціал тиску…), а з іншого боку – пропонувати прийнятні для РФ варіанти виходу з ситуації. Як це робиться вже багато десятиліть кращими дипломатичними службами світу, які застосовують метод «батога і пряника». Лише важливо, щоб і батіг був дуже болючим, і пряник – достатньо солодким. Тоді і можна сподіватися на прогрес у врегулюванні конфлікту», – заявив експерт.

Як відомо, прийнятий ПАРЄ напередодні документ прикметний тим, що в ньому міститься визначення Росії як агресора в Україні, а Крим визнається окупованим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *