ОСТАННІ НОВИНИ

Винники, Брюховичі та Рудно увійдуть до складу Львова  

|

Lviv wyr.com.ua

Селища Рудно, Брюховичі та місто Винники, за новим адміністративним поділом України, уже не матимуть власних рад, а всі земельні та комунальні питання цих населених пунктів вирішуватиме Львівська міська рада, про це Львівському порталу повідомив член Ради Львівської міської організації Української Галицької Партії, правник Ярослав Тиравський, проаналізувавши проект адміністративного поділу Україну.

Не зрозуміло до кінця, чи залишаться у цих населених пунктах посади старост, позаяк запроваджується поняття «Великого Львова», і, схоже, посади старост у населених пунктах, які будуть в нього інтегровані, будуть нівельовані.

Місто Винники виникло у 1352 році, його населення складає 15700 чоловік. Селище Брюховичі згадується у 1444 році, коли воно отримало Магдебурзьке право, зараз його населення складає майже 6000 чоловік. Селище Рудно виникло у 16 столітті, його населення складає майже 7000 чоловік.

Розробкою нового адміністративного поділу України займається робоча група Конституційної комісії. Проектом передбачено запровадження терміну «повіт» замість «район». Зокрема, у Львівській області планується утворити 8 повітів.

Фото:wyr.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *