ОСТАННІ НОВИНИ

Майже у шести сотнях сіл Львівщини викидають сміття будь-куди

|

сміттяЩе 580 населених пунктів області не прийняли рішення щодо оголошення конкурсу на визначення виконавця послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів.

Про це йшлось 24 червня під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з керівниками усіх районів Львівщини та міськими головами міст обласного значення, повідомляє Львівському порталу прес-служба ЛОДА.

У розмові Олег Синютка звернув увагу районних очільників, що системне вивезення сміття слід забезпечити в усіх населених пунктах області. «Кожне село повинно провести конкурс та обрати перевізника твердих побутових відходів. Для мене немає різниці, які підприємства вивозитимуть сміття, але це повинно відбуватись систематично та виключно на санкціоновані сімттєзвалища», – наголосив він.

Голова ОДА також висловив незадоволення роботою районних керівників у цьому напрямку: «Прошу не імітувати бурхливу діяльність та подавати чітку інформацію. Людям слід допомогти в укладенні угод, тому без голів райдержадміністрацій та сільських голів не обійдеться», – резюмував О.Синютка.

Варто також зазначити, що департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації розробив та розіслав типові методичні рекомендації щодо організації проведення конкурсів з вивезення твердих побутових відходів в населених пунктах області.

Довідка:

Із 1912 населених пунктів на території області централізованим вивезенням твердих побутових відходів охоплено лише 948, ще 972 повинні оголосити конкурс на визначення виконавця послуг з вивезення сміття. Станом на 24червня у 392-ох населених пунктах вже оголосили відповідні конкурси, натомість ще 580 не прийняли жодних рішень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *