ОСТАННІ НОВИНИ

Британські військові поділились досвідом з українськими офіцерами

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ під керівництвом британських військовослужбовців відбувся курс для офіцерів тилового забезпечення Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.

Впродовж десяти днів британські військові ділилися з українськими колегами своїм практичним досвідом та секретами організації тилового забезпечення. До цього навчання було залучено командирів підрозділів та їх заступників із тилового забезпечення та озброєння.

«Ми приїхали до вас для проведення занять з офіцерами, які займаються тиловим забезпеченням. У першій частині курсу ми пояснили британський підхід до логістики, а також показали, як наші військовослужбовці здійснюють логістичні операції на рівні бригади та дивізії. Згодом, на практичній фазі ми відпрацювали проведення тактичних конвоїв», – повідомив командир 60-ї роти ближньої підтримки бою Королівського логістичного корпусу Джим Бір.

Заняття розбивалися на дві фази. Спочатку на детальному макеті місцевості британські військові демонстрували принципи формування конвоїв, а також моделювали різноманітні життєві ситуації, які можуть трапитися під час доставки вантажів до передової.

Учасники курсу на власні очі могли побачити, як застосовувати ці теоретичні знання на практиці. Британські військові демонстрували, як необхідно діяти під час обстрілу конвою артилерією противника, нападу терористичних груп, виникнення технічних несправностей та багатьох інших ситуаціях.

Не зважаючи на те, що українці виступали у ролі тих, кого навчають, втім і нашим офіцерам було чим здивувати британців. Адже багатьом із них довелося взяти участь у проведенні антитерористичної операції, і вони мають практичних бойовий довід застосування тилових підрозділів.

За словами британських військових, курс пройшов успішно. Вони відзначили високу активність українських офіцерів у обговореннях, а також висловили щиру вдячність керівництву Академії, 184-го Навчального центру та Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Вони також висловили сподівання, що такі курси для українських військових фахівців з логістики проводитимуться і надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *