ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни стали більше хворіти на гастроенероколіти, вірусні гепатити, лептоспіроз, хворобу Лайма, педикульоз

|

Серед мешканців м. Львова у 2014 році зросла захворюваність на гастроенероколіти, вірусний гепатит «В», вірусний гепатит «С», лептоспіроз, хворобу Лайма, педикульоз, ротавірусні інфекції, інфекційний мононуклеоз, туберкульоз органів дихання. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на інформацію Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Збільшенню захворювань на лептоспіроз сприяє надмірна заселеність гризунами громадських та господарських будівель Львова. При дослідженні в лабораторних умовах гризунів, доставлених з території Львова, виявлено, що 70% гризунів уражені збудниками лептоспірозу і становлять загрозу для людини.

Хвороба Лайма пов’язана зі збільшенням покусів кліщами львів’ян.

Гастроенетероколіти (розлади шлунково-кишкового тракту) пов’язані зі споживанням недоброякісної їжі, з недотриманням правил особистої та домашньої гігієни, порушенням санітарних правил та умов реалізації продовольчих товарів в закладах громадського харчування та торгівлі.

Відповідальні керівники закладів громадського харчування забезпечують постійний внутрішній лабораторний контроль за бактеріальними показниками готових кулінарних виробів. На сьогоднішній день такий лабораторний контроль у Львівському міському відділі здійснюють всього 56 закладів громадського харчування м.Львова.

Цього року з 10 травня виникло масове захворювання на гострі кишкові інфекції серед львів’ян та гостей міста, внаслідок споживання їжі, яка була приготована з порушенням санітарних правил в одному з ресторанів Львова.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міської ради провела позапланове засідання 27.05.2015р. і визначила невідкладні заходи щодо недопущення виникнення інфекційних захворювань серед населення та гостей міста в майбутньому. Одним з пунктів (п. 4.4.10.) протоколу №4 позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС зобов’язано керівників підприємств харчової і переробної промисловості, громадського харчування та торгівлі забезпечити проведення гігієнічного навчання для професійних груп працівників, а також здачу іспитів за програмою гігієнічної підготовки. Гігієнічне навчання проводиться на базі Львівського міського відділу за програмами державного підприємства «Навчально-методичний центр проблем гігієни».

З метою підвищення санітарної культури суб’єктів підприємницької діяльності та громадян міста, Львівський міський відділ надіслав на електронні адреси в районні адміністрації м.Львова: «Ветеринарно-санітарні правила для ринків», Державні санітарні норми та правила утримання територій населених місць №145 від 17.03.2011р., витяги з «Санітарних правил…» для підприємств продовольчої торгівлі, підприємств громадського харчування.

Для забезпечення суб’єктів підприємницької діяльності вказаними нормативними документами можна звертатись на електронну адресу Львівського міського відділу: [email protected].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *