ОСТАННІ НОВИНИ

Кириленко насильно випиратиме російську попсу з радіоефірів

|

радіоефірМіністр культури В’ячеслав Кириленко зустрівся з представниками приватних музичних радіокомпаній. Метою зустрічі стало обговорення можливості збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75% та інші механізми підтримки творчості українських виконавців. Про це повідомляє прес-служба міністерства, передає кореспондент Львівського порталу.

На зустріч з віце-прем’єр-міністром прийшли Генеральний директор телерадіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко, керівник Центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова, генеральний продюсер Business Radio Group Анатолій Євтухов, директор радіо «DJFM» Євген Євтухов, голова «Радіокомітету» Ганна Жуковська, директор «Першої української медіа групи» Андрій Карпій, генеральний продюсер концерну «Укрмузпром» Віталій Клімов, директор ТО «Промінь» Роман Коляда, генеральний директор радіогрупи «Український Медіа Холдинг» Олена Малишева, генеральний продюсер компанії «Mamamusic» Юрій Нікітін та генеральний продюсер «Просто Раді.О» Андрій Шабанов.

Учасники зустрічі дійшли до спільного висновку, що молоді музиканти мають отримувати більше шансів для просування своєї творчості, зокрема, і в недержавному радіоефірі. Представники радіостанцій готові створити спільний проект для заохочення українських молодих виконавців.

Окрім того, у Кабінеті Міністрів України буде створено робочу групу за участю представників недержавних радіостанцій, яка працюватиме над проектом змін до закону «Про телебачення і радіомовлення».

Відповідно до чинного закону «Про телебачення і радіомовлення», захист інтересів держави та національного телерадіовиробництва гарантується нормою про те, що у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *