ОСТАННІ НОВИНИ

«Донкульт». До Львова їде всесвітньовідомий диригент Кирило Карабиць

|

У рамках форуму «Донкульт» у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької Кирило Карабиць представить свій проект «Золота Україна», що об’єднує важливі для історії української музики партитури двох композиторів донбаського походження – маловідомі хори Сергія Прокоф’єва та хрестоматійний концерт на тексти Григорія Сковороди батька диригента Івана Карабиця. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

24

Ця подія стане масштабним завершенням культурного форуму «Донкульт», що протягом другої половини червня презентує у Львові інтелектуальний і мистецький потенціал Східного регіону.

Кирило Карабиць найуспішніший український диригент, який отримав широке визнання на Заході. Виступав з видатними європейськими та американськими оркестрами, з 2009 – диригент одного з найстаріших колективів Великої Британії – Борнмутського симфонічного оркестру, з 2013 – арт-директором польського молодіжного оркестру I,Culture Orchestra. У тому ж році отримав звання найкращого диригента року за версією Британського Королівського філармонічного товариства. Володар призу Асоціації диригентів Данії та бельгійської Foundation of  Europe, австрійського товариства ім. Альберта Швейцера та титула «почесний громадянин штату Оклахома».

Нещодавно Кирило закінчив проект запису на британському лейблі «Onyx» всіх симфоній Прокоф’єва, до якого також включено ранні твори, створені під час проживання родини Прокоф’євих на Донбасі до 1910 р.

Захід заплановано на 30 червня у Львівському театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької. Початок о 19:00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *