ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики вдаються до провокативних обстрілів, аби зірвати крихке перемир’я

|

1410643339-8590-donetsk-aeroportНа Маріупольському напрямку тривають «турбуючі» обстріли наших позицій в Широкиному та Чермалику. Противник застосовує стрілецьку зброю та міномети. Ці акції мають виключно провокативний характер і мають на меті зрив крихкого перемир’я на сході України. Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

111На Донецькому напрямку обстановка залишається стабільно напруженою. Вогонь на західних околицях Донецька не стихає, особливо активно бойовики стріляють під Опитним, Мар’їнкою та у Пісках. Зафіксовано використання 120-мм мінометів з боку НЗФ, працюють ворожі снайпери. Водночас фактів застосування великокаліберної ствольної артилерії з боку противника вчора не було. Під Горлівкою, вже в надвечір’я, відбулася серія ворожих збройних провокацій у ряді передмість (йдеться про Ленінське, Кірове, Світлодарськ та Лозове).

222На Луганському напрямку найскладніша ситуація зберігається на центральній ділянці в районі Бахмутської траси.

Зокрема, с. Новотошківське було обстріляно з мінометів та 152-мм гармат, причому вогонь вівся з досить близької відстані. Не стихає артилерійська канонада і у районі Попасної та Золотого – противник веде вогонь по наших позиціях з Первомайська і Калинівки. Нагадаємо, що це дуже урбанізований район і кожен постріл з гармати несе підвищену загрозу для життя цивільних. Також у другій половині дня бойовики провели серію мінометних обстрілів Щастя та Станиці Луганської.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників. Також українські прикордонні наряди помітили політ 3 російських літаків Су-25 над територією тимчасово окупованої АР Крим. Ще один російський вертоліт рухався вздовж українсько-російського кордону навпроти Чернігівської області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *