ОСТАННІ НОВИНИ

Основні події в зоні АТО за минулу добу (мапа)

|

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено. Такі факти оприлюднив сьогодні речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

111На Маріупольському напрямку вчора було затишшя. Зафіксовано лише один факт порушення режиму тиші з боку противника в с. Широкине. За оперативною інформацією, противник перекидає важке озброєння з-під Азовського моря на інші ділянки фронту. Українське командування уважно вивчає цю інформацію і готове до будь-яких провокацій з боку ворога.

222На Донецькому напрямку бойові дії в районі аеропорту тривають у цілодобовому режимі. Вчорашній день позначився активним застосуванням танків з боку НЗФ, перш за все у Пісках та Опитному. Також зафіксовано ворожі обстріли населених пунктів, що перебувають на значній відстані від лінії зіткнення, зокрема с. Яснобродівка, та с. Первомайське Ясинуватського району. Ці обстріли велися зі 122-мм гармат, оскільки вести прицільний вогонь із менш потужного озброєння на таку відстань неможливо.

Аналогічна ситуація – в околицях Горлівки, де противник не припиняє обстрілів та спроб просування у районі сел. Лозове, де зафіксовано потужні обстріли наших позицій зі 152-мм гармат. Втім, провокації ворога не залишаються без відповіді – українським військовослужбовцям є чим себе захистити. В рамках Мінських домовленостей.

На Луганському напрямку бойовики активізували бойові дії по всій лінії зіткнення. Зокрема вчора, ще до сходу сонця, противник обстріляв з «Градів» с. Нижнє, яке перебуває за 10 км від лінії фронту. Також під ворожим мінометним та артилерійським вогнем опинилися с. Троїцьке, сел. Золоте, с. Новотошківське, смт. Станиця Луганська та с. Болотене, що на українсько-російському кордоні. Встановлено, що гармати та міномети на цій ділянці фронту противник зосередив у Первомайську, Слов’яносербську, с. Весела Гора та поблизу пам’ятника князю Ігорю, що на автотрасі Луганськ – Станиця Луганська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *