ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині львів’яни відкрили каплицю, що має оберігати солдат

|

молитва

У неділю, 21 червня,  в селі Побєда Новоайдарського району Луганської області відбулося відкриття каплиці Архистратига Михаїла, до якої відтепер щоразу приходитимуть люди, щоби помолитися за здоров’я тих, хто нині захищає Україну, а також за душі загиблих воїнів АТО. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформації та зв’язків з громадськістю Львівської обласної ради.

Відкрили каплицю Архистратига Михаїла в честь минулорічної події, коли терористи обстріляли село Побєда. Тоді на місці злочину не вціліла ані військова техніка, ні будівля. Щоправда, залишився неушкодженим березовий хрест, який свого часу біля наметової каплиці встановив і освятив владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії УКГЦ.

За словами  голови тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради із сприяння підрозділам ЗСУ та іншим військовим формуванням, розташованим на території Львівської області Ярослав МудрийЯрослава Мудрого, вцілілий березовий хрест є свідченням захисту та опіки Господа Бога над нашими військовими.

«Того дня, коли відбувся обстріл села Побєда, на щастя, не загинув жоден із бійців 3-ого батальйону територіальної оборони Львівської області, які саме там несли службу», – зауважив депутат.

У день відкриття каплиці було велелюдно. Тут зібралася місцева громада, яка зобов’язалася доглядати за цим храмом Господнім. Також участь у відправленому Богослужінні взяли священнослужителі на чолі з  владикою Богданом Манишиним, військових капеланів та безпосередніх учасників Антитерористичної операції.

Нагадаємо, що у Станиці Луганській архітектор зі Львова Лев Скоп разом з військовими намалював ікону Святої Покрови на місці будинку культури.

Фото: www.aif.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *