ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко хочуть висунути на Нобелівську премію миру

|

Українську льотчицю, народного депутата України Надію Савченко пропонують висунути на Нобелівську премію миру. Таку пропозицію озвучив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, заступник директора Музею плакату Сергій Пархоменко. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД.

96

«В річницю ув’язнення Надії Савченко звертаюся до влади і громадськості з пропозицією висунути Надію на Нобелівську премію миру. Вона цього заслуговує аж ніяк не менше, ніж, наприклад, жінки з мусульманського світу, що борються за свої права. В історії української держави не було жодного нобелівського лауреата. І якщо Савченко отримає Нобеля, це буде не лише визнанням її заслуг перед Україною, але й надзвичайно вагомим жестом світової спільноти в плані підтримки українців у їх боротьбі з агресором. Сподіваємося на ефективні лобістські кроки влади», – повідомляє Сергій Пархоменко.

За словами політолога, для того, щоб реалізувати цей намір створюється громадський комітет підтримки висунення Надії Савченко на Нобелівську премію, а ініціативна група звертається з відкритим листом до Президента України Петра Порошенка з проханням лобіювати такий крок на міжнародному рівні та на рівні держави.

Політолог, однак передбачає, що Росія в свою чергу зробить все, аби не допустити присвоєння Савченко Нобелівської премії, включно з можливістю фізичної ліквідації українки.

«Діяти треба дуже обережно. Свого часу загибель в концтаборі Василя Стуса його соратники пов’язували з ініціативою висунути українського дисидента на Нобелівську премію миру, чого не могла допустити радянська влада», – зазначив Сергій Пархоменко.

Заклик висунути Надію Савченко на премію миру йдеться у відкритому листі до Президента України.

«Одним із символів протистояння України російській агресії стала українська льотчиця Надія Савченко, яка вже понад рік є незаконним заручником країни-окупанта. Для підняття її духу, духу інших українських героїв та посилення міжнародного авторитету України необхідно висунути Надію Савченко на Нобелівську премію миру…», – йдеться у зверненні громадського комітету підтримки висунення Надії Савченко на Нобелівську премію миру.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *