ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали зловмисників, що збагачувались на корисних копалинах

|

копалина

Правоохоронці викрили на Львівщині чотирьох зловмисників, які організували незаконний видобуток піщино-гравійної суміші та цех, на якому перероблялась природна сировина на будівельну суміш. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

Як з’ясували працівники міліції, зловмисники за допомогою спеціальної техніки видобували з русла гірської річки у Сколівському районі піщано-гравійну суміш. Використовуючи спеціальне обладнання вони переробляли природну сировину на будівельну суміш.

копалина1

Крім того, зловмисники перевозили гравій на вантажівках підприємства, що займається ремонтом доріг у цьому районі.

Відповідно до чинного законодавства України, видобувати гравій у гірських річках заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

копалина2

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *