ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати заступилися за люстрованого львівського міліціонера

|

Сергій Маруняк

Інформація про звільнення з посади заступника начальника ГУ МВС України у Львівській області Сергія Маруняка розхвилювала депутатів Львівської міської ради. Міські обранці звернулися до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ще раз вивчити доцільність застосування до цього правоохоронця закону «Про очищення влади» і навіть попросили скасувати пункт наказу щодо його звільнення, передає кореспондент  Львівського порталу.

За люстрованого міліціонера, зокрема, заступилися новоутворені депутатські групи «Львів європейський» та «Громадянська позиція», а також фракція «Наша Україна».

У своєму зверненні до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та до Голови люстраційного комітету при Кабінеті міністрів України Єгора Соболєва львівські депутати наголошують, що деякі статті закону, відповідно до якого звільнено правоохоронця, суперечать реальним фактам.

«Сергій Маруняк є учасником бойових дій. У червні-липні 2014 року він брав участь в антитерористичній операції на сході України – ще до прийняття ЗУ «Про очищення влади». А у законі зазначено, що люстрація не застосовується до осіб, які визнані учасниками бойових дій», – йдеться у заяві депутатів ЛМР.

Крім того, міські обранці наголошують, що Сергій Маруняк після сумнозвісної «ночі гніву», коли більшість керівництва обласного управління міліції усунулось від виконання обов’язків, залишався на своїй посаді. «А це дало змогу мінімізувати криміногенну ситуацію в місті», – сказано у заяві.

У зв’язку з цим, депутати Львівської міської ради просять Арсена Авакова та Єгора Соболєва вивчити законність та доцільність застосування до Сергія Маруняка закону «Про очищення влади», а також ініціювати скасування пункту наказу МВС щодо його звільнення.

Нагадаємо, що заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області Сергій Маруняк був звільнений зі своєї посади 18-го травня 2015 року наказом МВС України на підставі Закону України «Про очищення влади».

Довідка

Сергій Маруняк народився у Львові 9 квітня 1969 року. Полковник міліції. Має дві вищі освіти. У 1993 році закінчив Ворошиловоградський державний педагогічний інститут, а у 2012 – Міжрегіональну академію управління персоналом.

Із серпня 2011 року – начальник управління профілактики правопорушень ГУ МВС України у Львівській області.

На посаду заступника начальника ГУМВС України Сергія Маруняка призначено у 2013 році.

Фото: zik.ua

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *