ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів – Розенко

|

Замість «спрощеної процедури» доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр соціальної політики Павло Розенко, передає Українська правда.

«Яке було моє здивування, коли в інтернеті побачив, що у п’ятницю Верховна Рада ухвалила законопроект №2676, яким начебто «спростила» доступ до системи субсидій пенсіонерам та інвалідам», – написав міністр.

За його словами, прочитавши ухвалений закон, він був м’яко кажучи «в шоці».

«Замість «спрощеної процедури» доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів», – пише Розенко.

Міністр пояснює, що в першому абзаці написано про те, що субсидії мають надаватися без звернення громадянина. «Тобто, місцевий орган влади має використовуючи напевно екстросенсорні методи чи механізми чорної або білої магії аби визначити бажання людини отримати субсидію», – зазначив чиновник.

«Ну а далі взагалі шедевр: для непрацюючих та працюючих пенсіонерів, працюючих та непрацюючих інвалідів, членів їх родин потрібно здати довідки про доходи громадян», – пише очільник відомства.

За його словами, уряд тільки скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а «нардепи вирішили знов пустити пенсіонерів та інвалідів по усім колам пекла, збираючи нікому непотрібні довідки».

«Не законопроект, а вершина абсурду!!!!», – написав Розенко.

Також, Розенко звернувся до депутатів із запитанням, чи аналізують вони те, за що голосують у Верховній Раді.

«Чому цей законопроект не показати Мінсоцполітики і не вийти на голосування з нормальним документом? Чому ви довіряєте ідеям «сумнівних експертів» та законопроектам написаних «на коліні» в коридорі, а не людям, яких ви самі же уповноважили в Уряді займатися соціальними питаннями? Як ви тепер будете пояснювати пенсіонерам та інвалідам, що фактично позбавили їх права на отримання субсидій?», – прокоментував міністр.

Як відомо, 19 червня Верховна Рада прийняла вцілому законопроект щодо автоматичного оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *