ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з'явиться перша в Україні екозупинка

|

Перша у Львові екозупинка, аналогів якій немає в Україні, з’явиться у Львові вже цього літа. Меценатом з облаштування «зеленої зупинки» виступив депутат Львівської міської ради, голова комісії архітектури, містобудування і охорони історичного середовища Андріян Гутник. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

93

«Наше місто насправді потребує створення якомога більшої кількості зелених зон. Над проектом наразі працює молодь із освітою в галузі екології, садово-паркового господарства, соціології, економіки та хімії, і вони прагнуть якісних змін. Сьогодні озеленення дахів застосовується у понад 40 країнах світу. Так, у Франції ухвалили закон, який зобов’язує забудовників бути «екологічно відповідальними”, тож дахи всіх новобудов, що зведені в промислових зонах, слід покривати зеленими насадженнями та сонячними панелями, які перетворюють світло на електроенергію», – повідомив Андріян Гутник.

Координатор проекту Анастасія Рудич зазначила, що для проекту переобладнають стару зупинку.

«Плануємо укріпити стару зупинку, дах демонтуємо, встановимо додаткові опори, зробимо злив зайвої води. Площа даху, на якому розмістяться рослини, складе 7 квадратних метрів. Встановимо задню стінку і вертикально її озеленимо. Після створення першої зупинки зупинятись не плануємо: на черзі – будівництво цілої мережі зелених зупинок. Пізніше також передбачається установка на зупиночних дахах сонячних батарей, які будуть освітлювати вулиці у темну пору доби, заряджати всілякі гаджети пасажирів і зберігати потрібну температуру для рослин», – розповіла вона.

94

Крім того, Анастасія Рудич зауважила, що цей проект вважають перспективним у зв’язку з тим, що глобальні зміни клімату змушують задуматись над покращенням довкілля. Роботи розпочнуться після опрацювання активістами усіх технічних моментів та отримання дозвільної документації.

Нагадаємо, що ініціятивна група студентів з різних вишів міста Львова, що працює в напрямі збереження природи міста у межах конкурсу молодіжних проєктів «Lviv Young Project» розробили першу «зелену зупинку», аналогів якій в Україні немає. Щоправда такі інновації вже давно практикуються у розвинутих країнах.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *