ОСТАННІ НОВИНИ

Президент FIDE хоче, щоб чемпіонат світу з шахів відбувся у Львові

|

unnamed (9)

Сьогодні, 18 червня, до Львова завітав президент міжнародної шахової федерації (FIDE) Кірсан Ілюмжинов. Метою візиту була оцінка можливостей Львова у проведенні наступного чемпіонату світу з шахів. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Мета мого візиту, за дорученням президентської ради FIDE, оцінити можливість проведення у Львові матчу за звання чемпіона світу з шахів. Сьогодні у Львові нам представили можливі місця проведення цього матчу. Також ми обговорили форму заявки від Шахової Федерації України, керівництва країни та міста на право проведення чемпіонату. Адже на сьогодні маємо лише одну офіційну заявку від шахової федерації Китаю на проведення матчу в Пекіні», – зазначив Кірсан Ілюмжинов.

unnamed (7)

Президент міжнародної шахової федерації (FIDE) також розповів, що розглядається декілька дат проведення чемпіонату – це кінець цього року або початок наступного. «Мие отримали прохання чемпіонки світу Марії Музичук перенести матч на початок наступного року», – додав він.

Чемпіонка світу з шахів Марія Музичук подякувала президенту FIDE за візит і ще раз висловила побажання, щоб матч відбувся саме у Львові, де працює потужна шахова школа, відома у всьому світі.

unnamed (8)

«FIDE ще не отримала заявку від України, але ми продовжили термін подання заявки. Особисто я би хотів провести цей матч за звання чемпіонки світу саме у Львові, адже в Пекіні ми провели вже багато міжнародних шахових подій. Так сталось, що в Україні за останні декілька десятиліть не було жодної великої міжнародної шахової події і, тим більше, чемпіонату світу з шахів. Тож якщо він пройде тут, це буде вперше в історії країни. Тому буду просити членів президентської ради підтримати заявку України та Львова і дослухатись до думки чемпіонки світу Марії Музичук. Вважайте, що свій голос я віддам за Україну», – сказав Кірсан Ілюмжинов.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *