ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці «Торнадо» забарикадувалися у Сєвєродонецьку та погрожують стріляти

|

Силовики із спецроти “Торнадо”, яку мали розформувати за наказом глави МВС, забарикадувалися на базі у Сєвєродонецьку та погрожують застосовувати зброю. Про це заявив головний військовий прокурор та заступник генпрокурора Анатолій Матіос, повідомляє ТСН.

За його словами, міністр Арсен Аваков відправив до міста свого заступника, керівників департаменту внутрішньої безпеки і громадської безпеки, а також представника “Нацгвардії “, аби провести роззброєння бійців “Торнадо”. Вони, своєю чергою, забарикадувалися із боєприпасами на своїй базі та замінували території довкола будівлі.

“Ті 170 осіб, яких зараз 100 офіційно, оформлені в міліції, і близько 70 осіб – це невідомі люди, озброєні і знаходяться на території бази. Там величезна кількість зброї, а також бойових припасів. Вночі, після вчорашньої відмови пустити слідчо-оперативну групу, працівники міліції роти Торнадо, якими командує Микола Цукур, здійснили мінування периметру території бази, встановлені бойові точки, автоматичні гранатомети у певних місцях, фактично заблоковано підхід до цієї бази. Заміновані транспортні засоби і у випадку рішучих дій, або наближення слідчо-оперативної групи до бази, вони сказали, що будуть стріляти”, – цитує “Українська правда” слова Матіоса.

Силовики із роти “Торнадо” відмовляються виконувати наказ. За словами військового прокурора, правоохоронці будуть вимушені використовувати зброю у разі стрілянини та опору “Торнадо”. Як повідомлялося раніше, обурений Москаль розповів, як бійці “Торнадо” зупинили потяг із вугіллям для Алчевського заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *