ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти з самого ранку не дають екскаваторам наблизитись до скверу Святого Юра у Львові

|

сквер1

Сьогодні, 18 червня, біля скверу Святого Юра зібралося кількадесят небайдужих львів’ян і громадських активістів. Громадяни прийшли до парку, аби зупинити його переоблаштування,  передає кореспондент Львівського порталу.

Як заявляють активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер Святого Юра» , у турецької компанії ONUR, яка проводить роботи поблизу скверу, відсутні офіційні документи та дозволи.

свер

Коли екскаватори наблизились впритул до тротуарів і почали руйнувати бардюри, активісти загородили собою доступ до скверу та викликали міліцію.

«Міліція на наш виклик відмовляється призупиняти роботи, мотивуючи це вказівкою зверху. Тільки вчора виконком прийняв рішення, що має відбутись конкурс на підрядника з будівництва. Це як? Заднім числом?», – пишуть збентежені мешканці у  Фейсбуці.

Також активні мешканці сьогодні нашпигували стовбури дерев цвяхами та шипами. Так люди намагаються захистити дерева від знищення.

сквер3

Наразі усі протестуючі не збираються покидати місця проведення робіт аж поки їм не покажуть документи, які дозволяють зміщувати сквер.

Нагадаємо, що 15 червня активісти вийшли на пікет під стіни Ратуші з вимогами зупинити руйнування історичного скверу навпроти Собору Святого Юра. Згідно з планом реконструкцію площі Святого Юра, сквер планують змістити, а частину дерев зрізати у зв’язку зі спорудженнями пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *