ОСТАННІ НОВИНИ

За добу в зоні АТО поранено шість військових (мапа)

|

За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України загиблих у лавах сил АТО немає, однак шестеро військовослужбовців отримали поранення. Про це сьогодні, 17 червня, на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А.Лисенка, ситуація в зоні АТО трохи стабілізувалася – кількість провокативних обстрілів з боку незаконних збройних формувань дещо знизилася.

Водночас противник не припиняє застосовувати важке озброєння – великокаліберну артилерію та міномети, а також бронетехніку (зокрема, танки). Внаслідок цього сили АТО завжди залишають за собою право на вогонь у відповідь в рамках Мінських домовленостей.

17-06

Ключові події в зоні АТО за минулу добу були такими:

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Уже ввечері противник відкрив вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї, а згодом почався і мінометно-артилерійський обстріл з боку НЗФ.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту, Мар’їнки і Красногорівки. Слід відзначити активізацію роботи ворожих снайперів, які розташувалися у сел. Спартак і намагаються поцілити по наших військових, чиї позиції розташовані північніше.

В околицях Горлівки було відносно тихо, хоча кілька пострілів з мінометів та стрілецької зброї з боку противника все ж зафіксовано.

На Луганському напрямку періодичні перестрілки прокотилися по всій лінії зіткнення на цій ділянці. Найбільш неспокійно було вчора ввечері у Кримському, де противник застосував БМП і 120-мм міномети.

Вчора в зоні АТО прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували 3 польоти безпілотників ворога.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *