ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує форум «Донкульт»

|

Сьогодні, 16 червня, у Львові розпочинає роботу Культурний форум «ДОНКУЛЬТ», що досліджує історію та культуру Донбасу, презентує інтелектуальний і мистецький потенціал Східного регіону. Про це Львівському порталу повідомляють організатори заходу.

16

В рамках Форуму відбудеться 80 соціально-культурних подій у складі великої мультидисциплінарної програми, що розроблялась у співпраці митців та дослідників з Донбасу, Львова та Києва. Окремі заходи спрямовані на інтерактивну участь людей, переселених із окупованих територій України.

Вхід на події (за винятком чотирьох – авт.) – безкоштовний.

Першою подією Культурного форуму «Донкульт» стане зустріч з найбільш цитованим сьогодні в Україні фахівцем з історії Донбасу, американським професором Гіроакі Куромія, який прочитає лекцію «Еніґма Донбасу: як зрозуміти його минуле і сучасне». Подія відбудеться у Великій сесійній залі Львівської міської ради (пл. Ринок, 1). Початок — о 16:00. Вхід – вільний.

Також вже від сьогодні у стінах Львівського Палацу Мистецтв у рамах візуальної програми Донкульту запрошуємо оглянути масштабну експозицію. Її куратори – Оксана Баршинова, завідуюча науково-дослідного відділу мистецтва ХХ – початку ХХІ ст. Національного художнього музею України та Дмитро Голець – експерт аукціонного дому «Корнерс».

Виставка стане візуалізацією дискусії про історію та культуру Донбасу, комплексним дослідженням «шахтарського краю», його багатошаровості, неоднозначності та розмаїття.

Експозиція об’єднає близько 150 творів живопису, графіки, скульптури, інсталяції, фотографії та відео-арт з музейних колекцій, приватних зібрань і майстерень художників. Куратори задіяли широкий мистецький матеріал від творів класиків соцреалізму та неофіційного мистецтва (С. Григор’єв, В. Зарецький, С. Параджанов, В. Хоренко, Г. Тишкевич, В. Бауер та ін.) до робіт сучасних художників (М. Куликівська, К. Гнилицька, О. Салманов, Р. Мінін, А. Савадов, В. Марущенко та ін.).

Фото: www.vogue.ua

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *