ОСТАННІ НОВИНИ

Невідомі повиривали кущі калини біля львівського СІЗО

|

IMG_4896

26-го травня вздовж стін Львівського слідчого ізолятора, що розташований по вулиці Городоцькій, 20, курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ висадили 60 кущів калини. Однак в першу ж ніч певну кількість кущів по-варварськи викрали. Про це Львівському порталу повідомив Голова правління Львівської обласної історико-просвітницької правозахисної організації «Меморіал» Роман Гунда.

«Ми звернулися в міліцію і дослідили, що калину вирвали біля всіх сітілайтів (рекламних щитів). Зрозуміло, що злочинці не просто крали калину, вони знищили її, щоб вона, бува, не затуляла ці рекламні носії. Звертаємось до всіх небайдужих допомогти нам в пошуках вандалів», – звернувся Роман Гунда.

Нагадаємо, калинова алея з’явилася біля СІЗО за ініціативи Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені В. Стуса та із допомогою 20-ти курсантів університету внутрішніх.

IMG_4877

Число 60 обрали не випадково, адже саме таку кількість політв’язнів у 1941 році розстріляли в один день у тюрмі ім. Бригідки.

Висаджування калини – це підготовчий етап до більш значної події, яка відбудеться незабаром, 21 червня. Мова йде про встановлення меморіальної дошки українським політичним в’язням, які були жорстоко розстріляні у червні 1941 року перед приходом у Львів німецьких окупантів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *